Најновије вести

Канцеларија за КиМ почела поделу пакета социјално угроженима у Лепосавићу

Канцеларија за Косово и Метохију у сарадњи са Црвеним крстом и представницима општине Лепосавић и ове године дели пакете хране и пакете хигијене за социјано угрожено становништво и интерно расељене у општини Лепосавић.

 

Данас је уручена помоћ вишечланим породицама који су смештене у кућама које је обезбедила Канцеларија за КиМ. У наредним данима наставиће се подела пакета, свима онима којима су потребни.

Јован Берић из Канцеларије за КиМ рекао је да ће Канцеларија све учинити како би побољшали положај свих социјално угрожених породица.

“Пакети су диструбуирани и током јануара, а рачунајући и фебруар биће подељено 8.000 пакета хране и исто толико пакета хигијене на целокупној територији Косова, У сарадњи са Црвеним крстом биће дистрибуирано пакети у свим општинама на Косову. Надамо се да ће та помоћ допринети бољитку становништва и побољшати квалитет живота. Канцеларија за КиМ Владе Републике Србије трудиће се да и у наредном периоду настави да подржава различите програме и активности који имају за циљ помоћ социјално угроженим породицама. Свесни смо да је ситуација овде специфична и да се угроженост становништва не огледа само у материјалној сфери већ су угрожена друга права и достојанство људи, стога ћемо тежити да побољшамо положај свих социјално угрожених категорија и надамо се да ће та помоћ допринети њиховом бољитку и бољем животу”, казао је Берић.

Међу породицама којима су уручени пакети помоћи је и десеточлана породица Срђана Радовановића, који каже да им пуно значи.

“Ми смо велика породица, доста нам ово значи. Ја тренутно не радим, супруга прима дечији додатак на четири детета, најстарија ћерка је разведена и живи ту код нас, она прима социјалну помоћ. Како кажу, некако састављамо крај са крајем. Оно што је основно то морамо имати, а за остало мање-више “, рекао је Радовановић.

Током фебруара сва села биће обухваћена поделом помоћи у општини Лепосавић, рекао је Стеван Петронијевић, члан општинског већа.

“Захваљујући Канцеларији за КиМ, Црвеном крсту КиМ, данас смо кренули са расподелом 550 пакета хуманитарне помоћи за око 480 породица социјално угрожених и интерно расељене у општини Лепосавић. Биће обухваћена сва села, на свим територијама и Месним заједницама. Волонтери Црвеног крста ће обићи и поделити пакете у свим деловима наше општине. Посетили смо две седмочлане породице које су смештене у кућама које је обезбедила Канцеларија за КиМ и поделили пакете”, истакао је Петронијевић.

На располагању нам је петнаест дана како бисмо поделили социјалну помоћ, додао је директор Црвеног крста Лепосавић, Радојица Филиповић.

“Дистрибуција је кренула, имаћемо петнаестак дана да поделимо пакете помоћи. Терен је доста велики и неопходно је стићи до сваког села и до сваког ко је угрожен”, додао је Филиповић.

Подели на: