Најновије вести

Рестрикције воде за Гораждевац и насеља око Пећи велики проблем током лета

Многа села и приградска насеља у Пећи већ други пут ове године погођена су рестрикцијом воде. Гораждевац од 15. августа суочава се са свакодневним искључивањем воде у периоду од 17 часова увече до 5 сати ујутру.

 

Рестрикција воде највише погађа домаћинства која се баве прерадом хране и поврћа ових дана. Мирославка Симоновић из Гораждевца која се бави производњом ајвара и туршије каже да се услед рестрикције воде веома тешко сналази у свом послу.

“Рестрикција воде нам представља велики проблем с обзиром да се бавимо производњом ајвара и туршије. Највећи проблем са којим се сусрећемо је вода, јер дању има па по целу ноћ нема. Увек морамо да пунимо буриће да би имали неку залиху воде а тешко је у тим условима да се ради. Производња ајвара тече отежано само због воде а што се тиче муштерија тога имамо довољно“, казала је Симоновић.

Из регионалног водовода „Хидродрини“ очекују да ће се до краја ове недеље проблем решити, међутим напомињу да то зависи и од падавина.

„Село Гораждевц у општини Пећ, услед недостатка воде од летњих сезонских суша, остаје у редукцијама по објављеном распореду, прво од 18. јула, а затим 15. августа. До нормализације се очекује до краја ове недеље, али све зависи од времена и могућих падавина“, казали су из ове компаније за Радио Гораждевац.

У самој општини Пећ око дведесетак села је суочено са рестрикцијом воде.

Подели на: