Најновије вести

“Видовдански мото скуп” вечерас у Косовској Митровици; Гости рок група “Кербер”

Први “Видовдански мото скуп“ биће одржан у Косовској Митровици вечерас, у организацији Мото клуба „Газиместан“.

 

Централни део манифестације је музички програм који ће од 19 сати, бити одржан на плочи код СТШ „Михајло Петровић Алас“, а у оквиру којег ће, након уводног наступа локалних музичара (ДЈ Џо и Контра бенд из Штрпца) концерт одржати рок група Кербер.

Како је за Радио Косовска Митровица рекао председник мото клуба „Газиместан“ Душан Млађовић, ова манифестација се одржава први пут у овој организацији, и за разлику од „Бајк рок мисије“ која је ранијих година одржавана, „Видовдански мото скуп“ подразумева спонтано окупљање бајкера из целог региона, без дефилеа и организованог кретања главним државним и општинским путевима.

Поента је, како каже, да у вечерњим сатима сви стигну до Косовске Митровице и заједно уживају у дружењу и доброј музици.

„Највећа подршка и партнер у организацији је Канцеларија за Косово и Метохију, локалне самоуправе са севера Косова и Метохије и многобројни појединци са локала“ каже Млађовић.

Од њега сазнајемо да је Мото клуб „Газиместан“ формиран прошле године у децембру. Седиште клуба је у Звечану, али окупља бајкере из целе земље и тренутно их је 12 најактивнијих.

„Формално, клуб је оформљен у децембру прошле године, али ми се дружимо и возимо заједно дуже од две године. Наш члан може бити свако ко се пронађе у овој причи“ каже саговорник Радио Митровице север.

Иначе, манифестација је хуманитарног карактера и сав прикупљен приход, биће упућен браћи Лазару и Божидару Радосављенић из села Улије код Лепосавића.

Подели на: