Најновије вести

Донације Телекома стигле и у школе у Косовском Поморављу

Генерални директор “Телекома Србије”, Владимир Лучић, завршио је своју дводневну посету Косову И Метохији донирајући паметне табле и спортске реквизите основним школама у Косовском Поморављу.

 

Генерални директор „Телекома Србије“, Владимир Лучић, заједно са помоћницом директора Канцеларије за Косово и Метохију, Светланом Миладинов, посетио је две основне школе у Косовском Поморављу – “Вељко Дугошевић” у Ранилугу И “Петар Петровић Његош“ у Горњем Кусцу, где је уручио паметне табле, по лопту за фудбал, кошарку и одбојку и шаховску таблу.

Идеја за ову, хвале вредну акцију, потекла је 1.септембра од председника Србије, Александра Вучића, који је истакао важност унапређења образовања. Донација паметних табли реализована је у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију.

“У школским установама, пре свега основним школама по читавој Србији у току септембра биће подељено 180 паметних табли, од којих 10 смо имали част ова два дана да донирамо школама у на Косову и Метохији и оне су интерактивне и најсавременије тренутно у свету”, изјавио је за Ртв Пулс, Владимир Лучић, генерални директор „Телекома Србија“.

Паметне табле су међу најсавременијим у свету и доносе нове могућности у учењу.

“Ово је ера дигитализације, што је очигледно, дигитални свет постаје толико близак нама да просто морамо да идемо у корак са временом. Паметне табле омогућавају да деца своје знање практично развију и усаврше и да омогуће да преко оваквих табли које су подељене на простору Косова и Метохије, могу да комуницирају са својим вршњацима”, казала је Светлана Миладинов, помоћница директора Канцеларије за КиМ

Ова донација ће много значити нашим школама, које ће ићи у корак са временом.

“Част и привилегија је да општина Косовска Каменица и основна школа “Вељко Дугошевић” из Ранилуга добије ову вредну донацију, истакла је председница привременог органа општине Косовска Каменица, Тања Аксић и захвалила донаторима.

“Сматрам да ће у великој мери ова интерактивна табла да побољша наставни процес, да олакша и наставницима и ученицима и гледамо да у наредном периоду основна школа Вељко дугошевић, а и све остале школе буду школе XXИ.века, казала је Тања Аксић.

Драгана Симић, психолог у ОШ „П.П.Његош“ у Горњем Кусцу изјавила је да су наставници информатике ту да ученицима и наставницима објасне како се овај уређај користи.

“Канцеларија за КиМ ће наставити да улаже на овим просторима, јер да није деце, да није људи са простора Косова и Метохије не би било смисла да буде ни нас. Циљ свега овога је борба, заједничка борба за опстанак и останак Срба на овом простору и ми од тога никада нећемо одустати”, поручила је Миладонов.

Основна школа „Петар Петровић Његош“ у Горњем Кусцу са 216 ученика и „Вељко Дугошевић“ у Ранилугу са 260 ученика, једне су од највећих школа у Косовском Поморављу.

 

Подели на: