Најновије вести

Брнабић: Нема договора са Приштином, нека имплементирају споразуме

Премијерка Ана Брнабић је изјавила да са Приштином није постигнут било какав договор о таблицама и истакла да и Срби са Косова и Метохије и Београд траже да се потписано имплементира и поштује.

 

Ана Брнабић је истакла да је Београд забринут, јер не види код Приштине плодове разговора са ЕУ и САД.

“Аљбин Курти прича да Бриселски споразум не постоји. То су лоши сигнали. Тај споразум постоји и потписано треба поштовати”, рекла је Ана Брнабић за Тањуг, после отварања простора ИТ компаније “Luxoft” у Београду.

Истакла је и да Београд очекује да разговори које ЕУ и САД имају са Приштином, уроде плодом.

Подсетила је да је владавина права европски принцип, те да се он очитује и у имплементацији потписаног, а да је Београд своје обавезе давно извршио.

Навела је и да су по договору о таблицама из 2021. године уведени стикери, те да је договорено да се то неће мењати без договора обе стране, што је Приштина једнострано прекршила.

Одговарајући на приштинско спомињање 20 модалитета, Брнабићева је рекла да они могу да имају “и 120 модалитета”.

“Не занима ме то. Приштина треба да имплементира потписано”, поручила је Брнабићева.

Никакав договор о таблицама нити повратку Срба у институције није постигнут, навели су из Канцеларије за Косово и Метохију.

Како су најавило Министарство унутрашњих послова привремених институција у Приштини, од 21. новембра креће новчано кажњавање оних који не одлуче да пререгиструју возила. Казна је 150 евра.

Подели на: