Најновије вести

Признање “Понос града” ученицима митровачких школа: Славимо ваше знање и ваш успех

Традиционално признање „Понос града“, које крајем сваке школске године додељује Привремени орган Општине Косовска Митровица, уручено је данас ђацима основних и средњих школа са подручја Косовске Митровице, који су у протеклих годину дана остварили висок пласман на републичким такмичењима и спортским смотрама. Матуранти који основно односно средње образовање завршавају са беспрекорним успехом, добили су новчане награде.

 

Лана Радовановић је ученица прве године Медицинске школе. Признање које се састоји од дипломе и плакете, добила је као члан победничког тима на недавно одржаном такмичењу за најбољу иновативну предузетничку идеју, које је у нашем граду организовао Савез проналазача Србије.

„Ово нам много значи… Било је тешко остварити успех тада, јер ми предузетништво учимо тек у четвртој години. Ми смо прва година, нисмо знали ни шта је бизнис план тако да је било изазовно. Уз помоћ професорке предузетништва, успели смо да направимо презентацију… осмислили смо иновативну идеју, симулатор за иглу и освојили прво место“ каже Радовановић.

Данијел Милосављевић, ђак Средње техничке школе „Михајло Петровић Алас“ награђен је јер је на републичком такмичењу у Ваљеву, освојио треће место у области термичких и рашладних уређаја.

„Данас сам овде да бих примио награду због успеха у Ваљеву…Неописиво ми је драго и значи ми то“ каже Милосављевић.

Ови ђаци изванредни су показатељи да наш град недри способне, образоване, плодне личности које могу, умеју, имају ентузијазам, снагу и елан за напредак. Оно што је до града, јесте да обезбеди услове да оно најквалитетније, најпаметније и најлепше што имамо, никада не пожели да одавде оде.

Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић каже да ће општина наставити са улагањима у образовне институције и да ће се ангажиовати да млади људи имају услова за развој и напредак у сваком погледу.

„Данас смо због вас овде окупљени, да славимо ваше знање, ваш успех и вашу жељу за борбом и учењем. Као град, близу 24 милиона динара издвајамо за школство што је много за једну малу, скромну општину, каква је наша. Никада нећемо жалити када је у питању омладина и када су у питању просветни радници“ рекао је Спирић захваливши ученицима на успешном представљању града широм земље. Такође, он је најавио да ће се у наредном периоду улагати и у ученичке спортске активности, али и у њихово усавршавање на свим пољима.

Начелник школске управе у Косовској Митровици Иван Запорожац, захвалио је Привременом органу Општине Косовска Митровица на ангажовању и подршци и додао да наши ђаци увек дају разлога да на њих будемо поносни.

„Веома сам поносан… Ми смо мала школска управа у односу на школске управе у централној Србији и када на састанцима са осталим начелницима, стигне вест да су наши ђаци освојили, прво, друго, треће место, не само да сам поносан, него сам и захвалан… за сваки осмех и сваку радост коју нам доности“ рекао је Запорожац.

У име свих награђених, обратила се Теа Савић, матуранткиња митровачке Гимназије, која је захвалила локалној самоуправи на подршци и на увиђавности, јер им како је рекла, то даје подстрек да буду још бољи.

Признење “Понос града” додељује се уназад седам година.

У оквиру свечаног програма, који је овим поводом приређен у Митровачком двору, учествовали су и КУД „Косовски божур“, хор ОШ „Бранко Радичевић“ и плесна група „Стреет данце“ из Косовске Митровице.

Подели на: