Најновије вести

Северни део Космета и даље блокиран

Север Космета и даље блокиран што од стране грађана, што од стране полиције. Не може се ни пешке ни аутомобилом преко прелаза Јариње и Брњак. Саобраћај је затворен на главним путним правцима на северу Косова и Метохије, а може се кретати једино споредним путевима.

 

Ноћ је прошла мирно на барикадама које су Срби поставили у знак протеста због хапшења бившег припадника косовске полиције Дејана Пантића.

Премијер у Приштини Аљбин Курти је најавио да барикаде треба одмах склонити, тако да је ноћ протекла у ишчекивању акције косовске полиције.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је синоћ да је указао међународним партнерима на безобзирност Приштине, поводом хапшења Дејана Пантића. Рекао је и да је усаглашен текст захтева који ће бити послат команданту Кфора за повратак одређеног броја припадника српске војске и полиције на територију КиМ у складу са Резолуцијом СБ УН 1244.

Пре поноћи с времена на време чуле су се пуцњава и детонације, али нема информација о повређенима или рањенима.

Припадници специјалне косовске полиције су према речима Давора Марковића на путу Лучка Река – Газиводе код места рибњак зауставили њега и његовог сина и задржали их више од сат времена.

Он каже да су његовом сину нанете повреде главе и да му је указана прва помоћ у амбуланти у Зубином потоку.

Око 19 сати одјекнуле су две детонације, али њихово порекло није познато.

Косовска председница Вјоса Османи рекла је да је постигнут договор да се избори одложе за април 2023. године.

Подели на: