Најновије вести

НОВИНАРИ „ЈЕДИНСТВА“ ПОСЕТОМ И ПОКЛОНИМА УЛЕПШАЛИ БОЖИЋ ДЕВЕТОЧЛАНОЈ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНОЈ ПОРОДИЦИ ПЕРИЋ У КОСОВСКОМ ПОМОРАВЉУ (СЕЛО ПАСЈАНЕ)

Још једна у низу хуманитарних акција „Јединства“

 

„Колико нечије мало , некоме значи много“, екипа „Јединства“ уверила се уочи Бадњег дана у сусрет најрдоснијем хришћанском празнику Божићу, приликом посете и уручивања помоћи вишечланој породици Горана и Биљане Перић са седморо малолетне деце у селу Пасјану у Косовоском Поморављу. Новинари „Јединства“ су тог дана поред новогодишњих пакетића за малишане донели намирнице: месо колаче, воће, сокове, уље, шећер, брашно и разне ђаконије за Божић овој деветочланој породици. Радост деце, али и мајке Биљане толико је била очигледна да су овој четрдесетдвогодишњој жени кренуле сузе радоснице.
Деца, Јасмина (15), Михајло ( 13), Милица (11), Лазар (9), близанци Лена и Лука (8) и најмлађа Даница ( 6) приграбивши играчке нису скидали осмех са лица , а то је за наше новинаре био главни мото ове акције ( усрећити дечицу ), када смо им уручили поклон пакетиће богатог садражаја.
-Хвала вам од срца. Као што видите поређамо се овде као сардине, али хвала Богу деца солидно уче и најважније ми је да их изведемо на пут. Улепшали сте нам предстојећи празник. Немам речи колико смо срећни и колико смо захвални и вама и Богу који вас је послао да нам улепшате Божић. Донели сте радост и нама и деци. Неизмерно вам хвала-рекала нам је том приликом мајка седморо дечице, Биљана Перић, захваливши се нашим новинарима, међу којима је била и новинарка и директорица Установе за новинска издавачку деластност Панорама-Јединство Рада Комазец , која је том приликом изјавила,
-Празник Христовог рођења надахњује нас да будемо бољи, праведнији да дајемо онима који немају. За хуманитарне акције новинара листа „Јединство“ најзаслужнија је наша новинарка Соња Ивковић, која са пуно љубави обавља своју новинарски али и људски посао у Косовском Поморављу. Соња је предложила да помогнемо, а мене, заиста, радује што су сви новинари „Јединства“ једногласно прихватили да учествују у оваквим акцијама. Пре месец дана на сличан начин помогли смо социјално угрожену породицу Стојановић код Косовске Каменице и верујем да ћемо наставити. Срећна сам као и моје колеге што смо обрадовали ове дивне малишане. Ова дечица су наша будућност на Косову и Метохији и заслужују сваку пажњу, да одрастају у миру, љубави и да не оскудевају у основним егзистенцијалним стварима као до сада. Стамбенби услови у којима живе су скромни и непходно је проширење стамбеног простора за ову породицу и верујем да ће до тога доћи – рекла је Рада Комазец.
Новинарка Соња Ивковић није крила задовољство због ове хумане акције која је прихваћена на њену иницијативу. Нико као она не саосећа са овим људима и не зна њихову муку.
Иначе, Биљана и Горан Перић су незапослени и живе са седмеро деце само од дечијег додатка и повремене помоћи Центра за социјални рад.
М.Чанковић

Подели на: