Најновије вести

Канцеларија за КиМ: Поломљен споменик на православном гробљу у Клокоту

На српском православном гробљу у Клокоту поломљен је споменик покојном Милану Нисићу. Оскрнављени споменик су затекли синови, који су случај пријавили полицији, саоптила је Канцеларија за Косово и Метохију.

 

Та породична гробница подигнута је 2008. године а покојник сахрањен 2018. Према сумњи синова, а на основу оштећења, споменик је сломљен крампом, наводи се у саопштењу.

То је, како наводи Канцеларија за КиМ, нажалост нови у низу случајева да се српски споменици, хумке и крстови скрнаве широм Косова и Метохије, као и на самом гробљу у Клокоту.

“Очигледно је да албанским есктремистима није довољно да готово свакодневно нападају српски народ и њихову имовину са циљем да их обешрабре у намери да остану на својим огњиштима, већ ни мртвим Србима не дају да почивају у миру. Овај антицивилизацијски чин најјасније осликава антисрпску хистерију и мржњу према нашем народу на простору КиМ, чији су креатори приштински политичари који ни један инцидент према Србима нису осудили”, истиче се у саопштењу.

Канцеларија напомиње да “међународне организације и институције више не смеју да затварају очи пред оваквим вандалским чиновима, јер су они и велика срамота и на њиховом образу и антицивилизацијске тековине у 21. веку у срцу Европе”.

“Зато Канцеларија за Косово и Метохију захтева да се починиоци овог недела хитно пронађу, а међународне мисије да делују у оквиру свог мандата и обезбеде прекопотребну заштиту српском народу на КиМ”, закључује се у саопштењу.

Подели на: