Најновије вести

Шубарић обишла ОШ “Кнез Лазар” и Земљорадничку задругу у Доњој Гуштерици

Један од приоритета општине Грачаница је стварање што бољих услова за рад школа на овом подручју. Поводом обнове школске инфраструктуре председница општине Грачаница проф.др Љиљана Шубарић обишла је школе у Добротину и Доњој Гуштерици, које су захваљујући општини нову школску годину започеле у новом руху.

 

„Данас смо обишли истурено одељење основне школе „Кнез Лазар“ у Добротину где је општина Грачаница извршила замену столарије. Вредност тог пројекта износи 10.500 евра при чему је замењено 17 прозора и шест врата. Заменом столарије, надам се, да смо деци учили боравак у школи пријатнијим и топлијим током зимских месеци“, истакла је Шубарић.

Она је додала да је општина у матичној школи заменила ограду.

„У матичној школи у Доњој Гуштерици поставили смо нову 3Д монтажну мрежасту ограду у дужини од 118 метара. Вредност тог пројекта износи 5.421 евро, а постављањем ограде деца ће бити безбеднија када бораве у школском дворишту, а и целокупна школска имовина биће заштићена“, истакла је Шубарић.

„Захваљујем се градоначелници као и Одељењу образовања на максималном ангажовању и труду да обезбедимо адекватне услове за сам процес образовања и васпитања наших ученика. Уређен је како ентеријер, тако и екстеријер и школа је добила лепши и бољи изглед и сјај“, нагласио је Драган Максимоовић, директор ОШ „Кнез Лазар“ у Доњој Гуштерици.

Након обилска школа, председница општине са сарадницима обишла је и Земљорадничку задругу у Доњој Гуштерици.

„Показали смо чиме све Задруга располаже, а ми смо на располагању свим пољопривредницима са територије општине Грачаница“, казао је Богић Ђуровић, директор Земљорадничке задруге.

„На нашој територији је углавном обрадива површина и земљиште које је углавном прве и друге категорије и многи наши становници се баве пољопривредном производњом, с тим што су акценат ставили на ратарство, али мислим да би требали мало више пажње да посвете и воћарству, где је многоо већи приход уз мања улагања“, истакао је Драгиша Стојановић, директор општинског Одељења за пољопривреду и шумарство.

„Ми ћемо се потрудити да у наредном периоду покренемо ову Задругу и да она служи основној намени“, истакла је Шубарић приликом обиласка Задруге.

С обзиром на то да пољопривреда представља основну полугу развоја општине Грачаница у општини планирају, како је речено, додатну помоћ и подршку за оживљавање ове гране привреде.

Подели на: