Најновије вести

Вучић: Са Боцан-Харченком отворено о енергетици и геополитичким дешавањима

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка, који му је пренео поруку шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова и његова виђења геополитичке ситуације, као и српско-руских односа.

 

Александар Вучић је информисао амбасадора Русије Александра Боцан-Харченка о току дијалога Београда и Приштине, као и о корацима које је Србија предузела како би ублажила последице једностраних потеза приштинских власти по свакодневни живот и безбедност Срба на Косову и Метохији, саопштила је председникова Служба за сарадњу са медијима.

Нагласио је да ће Србија остати посвећена дијалогу као тешком, али једином начину за тражење компромисног решења.

Двојица саговорника су, с тим у вези, размотрили ситуацију у региону, а председник Вучић је још једном истакао приврженост Србије политици мира и сарадње, како би на Западном Балкану била одржана стабилност, додаје се у саопштењу.

Вучић и Боцан-Харченко разговарали су о низу тема из домена билатералне сарадње, посебно у области енергетике.

“Отворен, озбиљан и срдачан разговор са амбасадором Боцан-Харченком о енергетској ситуацији и развоју геополитичких дешавања у ширем региону, као и о заједничким инфраструктурним пројектима”, написао је Вучић на Инстаграм налогу Будуцностсрбијеав након састанка.

Подели на: