Најновије вести

Канцеларија за КиМ: Куртијеви специјалци упали у магацине са робом код Звечана

Канцеларија за КиМ саопштила је да је више десетина Куртијевих наоружаних специјалаца упало је данас поподне у три магацина са робом у месту Дољане надомак Звечана под изговором потраге за нелегалном робом, а са једним јединим правим циљем – да испровоцира неодмерени реакцију Срба и оптужи их за тензије на терену.

 

Како се наводи у саоштењу, најновија демонстрација силе Куртијевог репресивног апарата недвосмислено разоткрива његову намеру да се изазове дестабилизација ширих размера, са циљем да процес нормализације односа са Београдом буде срушен, а обавезе које је Приштина преузела у његовом досадашњем току буду поништене.

“Упад наоружаних приштинских окупатора са десетинама дугих цеви у магацин код Звечана, јуриш на робу од које бројне породице живе, јесте ништа друго до подизање температуре пред нову рунду дијалога у Бриселу”, додаје се у саопштењу.

Канцеларија за КиМ је саопштила да је због тога важно да су Срби по ко зна који пут сачували мир и присебност и нису насели на најновију Куртијеву провокацију, која је срачуната да изазове реакцију српског народа.

“Београд је тај који месецима уназад гаси пожаре и смирује страсти на Косову и Метохији, како би се избегло да група екстремиста и шовиниста у Приштини цео регион врати у деведесете године прошлог века”, саопштила је Канцелазија за КиМ.

Подели на: