Најновије вести

Вучић са шефом пољске дипломатије

Председник Србије Александар Вучић састао се са министром спољних послова Републике Пољске и председавајућим Организације за европску безбедност и сарадњу Збигњевом Рауом са којим је разговарао о билатералним односима, ситуацији у региону и европским интеграцијама Србије.

 

У разговору са шефом пољске дипломатије Александар Вучић је истакао да су односи две земље традиционално пријатељски и на високом нивоу и нагласио да је неопходно интензивирање економске сарадње, саопштено је из Службе за сарадњу с медијима председника.

Председник Вучић је нагласио да Србија веома цени одличну сарадњу са ОЕБС-ом, као важним форматом за дијалог о горућим питањима у области европске безбедности, посебно у актуелним геополитичким приликама и захвалио на подршци коју Пољска пружа, како Србији, тако и региону Западног Балкана на пољу евроинтеграција.

Министар Рау је поздравио улогу Србије у ОЕБС-у, којом, како је рекао, даје снажан допринос мултилатерализму и нагласио значај реформи које Србија спроводи на европском путу.

Двојица саговорника су разговарали и о ситуацији на Западном Балкану и нагласили неопходност очувања мира и стабилности у региону, што је председник Вучић сврстао међу спољнополитичке приоритете Србије.

Подели на: