Најновије вести

Брнабић: Заједнички став Србије и западних партнера да ЗСО мора бити основана

Председница Владе Ана Брнабић изјавила је да је Србија увек спремна за дијалог и да ће увек бити ту да разговара са Приштином, али да Заједница српских општина (ЗСО) мора бити формирана и да је то овога пута заједнички став Србије и западних партнера, пре свега и ЕУ и САД.

 

Одговарајући на питање новинара да ли је Србија спремна за наставак дијалога са Приштином и када ће се то десити, премијерка Ана Брнабић је у Дубаију, где учествује на Светском самиту влада, рекла да је Србија је под вођством председника Александра Вучића показала колико је спремна за дијалог, колико је толерантна и флексибилна да би одржала стабилност.

“У овом тренутку на столу је ЗСО. Заиста је дошло крајње време, а било је можда и пре пет година, за имплементацију Бриселског споразума и оснивање ЗСО, а у априлу ће бити 10 година. Овај пут желим да се захвалим нашим партнерима на Западу зато што инсистирају на оснивању ЗСО на начин на који смо потписали 2013. и 2015. године, и као што смо разговарали крајем 2022. године. Чини се да смо овог пута на истом становишту”, рекла је Брнабићева.

Без обзира шта Аљбин Курти каже, нагласила је премијерка, зна се шта је потписано и шта мора бити имплементирано.

Подели на: