Најновије вести

Лунету Миленковићу продужен притвор за још два месеца

Судија основног суда у Приштини у одељењу за тешка кривична дела Ментор Барјактари продужио је притвор за још два месеца Милуну Миленковићу Лунету, тренеру Кик-бокс клуба Косовска Митровица, из овог града, који је ухапшен и брутално претучен 13. јуна ове године од стране припадника специјалне јединице косовске полиције Росу.

 

Како за „Политику” каже адвокат Миодраг Бркљач, у новом решењу о продужетку притвора „ништа ново није речено, преписано је из одлуке о претходном продужењу”, а јуче је одбрана уложила жалбу Апелационом суду.

„Као одговор на нашу претходну жалбу суд је поновио да постоји опасност од бекства у централну Србију, јер је Миленковић српски држављанин, иако је добро познато да живи у Косовској Митровици. Такође, као разлог су навели и да постоји опасност од бекства у трећу земљу, иако је познато да треће земље имају обавезу да га испоруче. Трећи аргумент је, исто, апсурдан, а односи се да уколико се Миленковић нађе на слободи да ће утицати на сведоке, јер ’неки’ још нису идентификовани. Познато је да је у претходном периоду саслушано петоро сведока и на њих се не може вршити утицај”, каже Бркљач, уз напомену да ових дана тужилац треба да саслуша Миленковића.

Милун Миленковић Луне, угледни спортски радник, брутално је претучен када су га припадници Росу и агенти Приштине у цивилу ухапсили у центру Косовске Митровице у фризерском салону у присуству малолетне ћерке. У време хапшења Лунета центар града је био блокиран од стране припадника Росу наоружаних до зуба и агената Росу који су носили дуге цеви и на грађане прскали бибер-спреј, а приликом привођења у полицијску станицу Лунета су крвнички тукли везаног за столицу.

Специјални тужилац Косова Африм Шефкију, како наводи адвокат Бркљач, терети Лунета да је наводно извршио „терористички напад на просторије општинске изборне комисије” у децембру прошле године у Косовској Митровици, да је „организовао напад на припаднике Кфора и косовску полицију у Звечану 26. маја ове године”, као и да је наводно „претукао четворицу Албанаца на шеталишту у Косовској Митровици”.

По речима адвоката, тужилац је „наговестио да ће Миленковића да терети за још нека кривична дела”.

Милун Миленковић Луне је од бруталног хапшења у притворској јединици високог ризика у Подујеву, а након хапшења у Косовској Митровици је одржано више протестних скупова Срба, са којих му је послата порука подршке. Епископ Рашко-призренске епархије Теодосије у августу је посетио Лунета у затвору, где је, како је пренела епархија, у „једночасовном разговору духовно охрабрио Миленковића, пренео поздраве породице и изразио наду да ће успети да докаже своју невиност”.

 

Подели на: