Најновије вести

Канцелатија за КиМ: Хапшењем Гаврила Милосављевића потврђена пракса да се против Срба на КиМ активирају лажне оптужнице
У току јучерашњег дана у општини Исток ухапшен је Гаврило Милосављевић (63) када је ишао да пријави узурпирану имовину, а приведен је под сумњом за наводно учешће у ратном злочину, саоп[тила је Канцеларија за Косово и Метохију.

 

Како се наводи у саопштењу, реч је о пензионеру, који као расељено лице живи у околини Београда и који је више пута до сада без проблема одлазио на простор Косова и Метохије.

Одмах по сазнању о његовом хапшењу, Канцеларија за Косово и Метохију је ангажовала адвоката који је ће данас у притвору у Приштини посетити Гаврила и пружити му пуну правну заштиту.

“Овим хапшењем потврђена је пракса да се против Срба на Косову и Метохији активирају судски процеси, тајне и лажне оптужнице, оног тренутка када покушају да остваре своја права на КиМ и заштите своју имовину која је узурпирана од стране Албанаца. На овај начин, Срби се институционално, плански и систематски одвраћају од заштите својих права и повратка на своја вековна огњишта, због чега је и стопа повратка на КиМ најмања у једном постконфликтном подручју”, закључује се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Подели на: