Најновије вести

О.Ш. ВУК КАРАЏИЋ У ЗВЕЧАНУ ПРОСЛАВИЛА ДАН ШКОЛЕ

У Звечану је 7. новембра свечано обележен Дан Основне школе „Вук Караџић“ која траје 74 године и носи назив по реформатору српског језика, сакупљачу народних умотворина и писцу првог речника српског језика, Вуку Караџићу.

 

Пригодном културно-уметничком прогараму који су припремили ученици нижих разреда, присуствовали су ученици, професори, родитељи и представници градске управе, међу којима су били и начелник друштвених делатности општине Љиљана Аксентијевић и начелник финансија Ђорђе Радовановић.
Директорица школе Слађана Фићовић је пригодним говором поздравила присутне госте, честитала ученицима и професорима Дан школе и пожелела много успеха у даљем школовању.
Фићовић је, између осталог, рекла: Као и сваке године и ове, мало скромније, него обично, због тренутне ситуације, прослављамо рођење великана српске писмености и културе, поносно носимо његово име и настављамо пут који су градиле генерације пре нас, који нити је кратак нити лак. Захваљујући Вуку Караџићу ми смо постали културан и писмен европски народ. Дао нам је име, достојанство, самопоуздање, отворио пут у успешнију будућност… Данас смо више него икад потребни једни другима, потребна је слога, љубав, вера у Бога да бисмо могли да опстанемо и останемо на овим нашим просторима, на овој светој земљи, надам се томе уз Божју помоћ и подршку наше државе Србије.
С.Ђ.

Подели на: