понедељак, 16. маја 2022. | 16:32
Најновије вести

Делегације Београда и Приштине опет без договора о таблицама

Специјални представник ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак саопштио је да у данашњој рунди разговора са делегацијама Београда и Приштине није постигнут договор о регистарским таблицама.

 

“Резултати су половични. Нажалост, није постигнут договор о регистарским таблицама, али смо направили помак по другим питањима укључујући енергетику. Рад ће се наставити”, навео је Лајчак на Твитеру.

Директор Канцеларије за КиМ и главни преговарач Београда Петар Петковић рекао је да су разговори у Бриселу били оптерећени противправном одлуком Приштине да поднесе захтев за чланство у Савету Европе.

“Искористио сам и овај тренутак да оштро протестујем због противправне и једностране одлуке Приштине”, рекао је Петковић новинарима после састанка.

Он је рекао да се ни данас није директно сусрео са приштинским преговарачем Бесником Бисљимијем, јер је Бисљими одбио да разговара о ЗСО и о питању несталих.

Петковић је навео да су разговори трајали више од осам сати и да су били тешки.

“Али чињеница да смо и данас овде у Бриселу показује да смо одговорна страна која води рачуна о миру, стабилности на простору Западног Балкана”, рекао је Петковић.

Навео је и да су разгвоарали о важним темама, као и о формирању ЗСО, и да се улази у 10. годину како Приштина одбија да се то примени, а да се разгвоарало и о питању енергетике, таблицама, питању несталих…

Током данашњих разговра у Бриселу, Мирослав Лајчак разговарао је у више наврата одвојено са обе делагације.

Подели на: