Најновије вести

У Лепосавићу одржан још један Рок фест

На платоу испред зграде Општине Лепосавић синоћ је одржан 36. по реду Рок фест, културно-музичка манифестација која окупља најбоље рок бендове са ових простора.

 

На овогодишњем Рок фесту публика је најпре уживала у наступу бендова “Социјално незбринути“ из Лепосавића, „Де Сад“ из Рашке и „Чу Чу Кстана“ из Лепосавића.

Након наступа локалних бендова уследио је наступ специјалних гостију. Прво су на сцену изашли “Прљави инспектор Блажа и Кљунови” који су сјајним наступом одушевили публику. Фронтмен групе Игор Блажевић каже да иако први пут наступа у Лепосавићу задовољтво је велико.

„Велико је задовољство наступати пред публиком у Лепосавићу, први пут смо овде али надам се да ћемо доћи поново. Захвалан сам органитаторима који су нас позвали јер промовисање рок музике је веома важно поготово када се изводи уживо“, рекао је Блажевић за Косово онлајн.

За крај вечери публика је уживала уз добро познате хитове “Генерације 5”, легендарне југословенске и српске рок групе. Један од оснивача групе, гитариста Драган Јовановић-Крле каже да је за њих сваки долазак на Косово посебна авантура, како сада тако и у време старе Југославије када су свирали на овим просторима.

„Из перспективе Београда, Косово је територија која је егзотична, простор који има флуид доброг домаћина и увек се овде лепо проведемо, чак нам буде и мало непријатно колико сте фини према нама. Увек је задовољство бити пред публиком на Косову“, рекао је Јовановић.

Један од организарора Рок феста, музичар Радован Мартиновић каже да су се свих ових година трудили да одрже присуство рокенрола на овим просторима и нада се да су у томе успели.

„Од 1986. године, од када организујемо овај фестивал, труди,о се да рокенрол буде присутан код свих генерација и мислим да смо успели иако је било много потешкоћа. Сваке године се трудимо да доведемо госте који имају дуге каријере и који су одлични промотери рок музике“, каже Мартиновић.

Манифестацију је организовао Центар за културу „Сава Дечанац“ под покровитељством Министарства културе и информисања Владе Републике Србије, Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије и Општине Лепосавић.

Подели на: