Најновије вести

Петковић: Курти посетом северу КиМ хтео да изазове тензије

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић навео је да је посета премијера привремених институција у Приштини Аљбина Куртија северу КиМ имала за циљ да изазове тензије, провокације и нестабилност.

 

Петковић је у саопштењу навео да “о успешности посете Ане Брнабић нашој јужној покрајини најбоље сведочи чињеница да је брже боље, већ сутрадан, Аљбин Курти потрчао да се слика на северу Косова и Метохије”.

“Само што је Ану Брнабић са одушевљењем дочекало више хиљада Срба, док је Курти кришом и тајно морао да се шуња севером наше покрајине, да га случајно неки Србин не сретне, а једини који су га дочекали јесу припадници Росу”, навео је Петковић.

Додао је да “то најбоље говори колико Курти нема шта да тражи на северу покрајине и да је његова једина намера да изазове тензије, провокације и нестабилност, уз опсесивну жељу да се снима за друштвене мреже”.

“Нема сумње да је Курти добро запамтио како му је српски народ недвосмислено показао да нема шта да тражи на северу Косова и Метохије када је последњи пут јавно покушао да крочи у неку српску средину. Зато сада мора да се прикрада и ‘храбро’ снима, да убеди себе да је заиста био на северу”, нагласио је Петковић.

Директор Канцеларије за КиМ навео је да је “добро да је Курти детаљно гледао посету председнице Владе Србије Косовској Митровици, Звечану и Лепосавићу јер је могао да научи како се шаљу поруке мира, демократије и стабилности и кога Срби једино прихватају за свог премијера”.

 

Подели на: