Најновије вести

Стано: Обе стране хитно да раде на повратку Срба у институције

Портпарол високог представника за спољну политику Петер Стано позвао је Београд и Приштину да раде у складу са обавезујуц́им споразумима о дијалогу као и на хитном повратку косовских Срба у све приштинске институције.

 

Стано је у реаговању поводом именовања Ненада Рашића за министра за заједнице и повратак у привременим приштинским институцијама, за Т а н ј у г , рекао да је од виталног значаја да Приштина поштује све неопходне кораке приликом именовања министара који представљају невец́инску заједницу.

„Од виталног је значаја да сва министарска именовања буду у складу са уставом Косова, а у овом конкретном случају позивамо Косово да осигура да се поштују сви неопходни процедурални кораци приликом именовања министара који представљају невец́инску заједницу“, изјавио је Стано за Тањуг.

У име Европске уније он је позвао обе стране да раде у складу са обавезујуц́им споразумима о дијалогу:

„Позивамо обе стране да хитно раде на повратку косовских Срба у све косовске институције, у складу са обавезујуц́им споразумима о дијалогу, а све заинтересоване стране да се уздрже од било какве акције која би довела до повец́ања тензија у ионако крхкој безбедносној ситуацији“, нагласио је Стано.

Подели на: