Најновије вести

Вучић: Одличан састанак са италијанским министром Адолфом Урсом

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је имао одличан састанак са италијанским министром за предузетништво и произведено Адолфом Урсом о бројним темама од обостраног интереса за Београд и Рим, а посебно о критичним сировинама.

 

“Изразио сам задовољство чињеницом да је Србија највећи спољнотрговински партнер Италије на Западном Балкану, што довољно говори о стабилности наше економије и убрзаном расту Србије. Изразио сам очекивање да ће у наредном периоду бити реализоване нове италијанске инвестиције у нашој земљи, јер су потенцијали за улагања огромни, посебно имајући у виду разноврсне могућности које се отварају у нашим свеобухватним припремама за ЕXПО 2027″, поручио је председник Србије на Инстаграму.

Он је додао да је искористио прилику да још једном захвали на подршци коју Италија доследно пружа нашој земљи на ЕУ путу и нагласио да две земље имају дугу традицију добрих и пријатељских односа, које ће наставити заједнички да учвршћују. Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Београду са италијанским министром за предузетништво и робу произведену у Италији.

Подели на: