Најновије вести

Курти предлаже убијање Срба, рецепт за уклањање барикада је једноставан

Члан Кризног штаба Горан Ракић рекао је за Косово онлине да косовски премијер Аљбин Курти отворено предлаже убијање Срба на барикадама, и поручио да ће барикаде бити уклоњене када буду ослобођени ухапшени Срби, специјалне јединице Косовске полиције напусте север Косова и уклоне се спискови за одстрел Срба.

 

Ракић је нагласио да Приштина показује да не поштује споразуме, као ни права српског народа на Косову.

“Антисрпски наратив Приштине траје месецима уназад и наш народ је на својој кожи осетио колико је Приштини стало до поштовања права нашег народа и потписаних споразума. Последња изјава Аљбина Куртија је превршила сваку меру. Курти отворено предлаже убијање Срба на барикадама, јер се по њему барикаде на други начин не могу уклонити”, рекао је Ракић, наводећи да је Куртијев позив прошао без реакције међународних представника.

“Он позива на убијање наших мајки, наших сестара, радника, лекара, професора који се даноноћно и мирољубиво боре против његовог терора. Ова претња нажалост пролази без одговора међународних представника, што је недопустиво”, рекао је Ракић.

Он истиче да је рецепт за улањање барикада једноставан, а то је ослобађање свих ухапшених Срба, повлачење свих јединица са севера Косова и Метохије, уклањање свих тајних спискова и листа за одстрел Срба.

Подели на: