Најновије вести

Вучић после састанка са Лајчаком: Одлуке из Приштине донете да се протерају Срби са КиМ

Председник Србије Александар Вучић је рекао после састанка са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, да су одлуке Приштине у вези са српским регистарским ознакама и личним картама усмерене да се Срби протерају са севера КиМ и да се направи нова Олуја. Јасно је да нема дијалога и разовора, нагласио је Вучић.

 

 

Председник Србије Александар Вучић рекао је да од данас имамо промену ситуацију на Западном Балкану, у нашој земљи и на Косову и Метохији.

“Требало је заједно да се обратимо Мирослав Лајчак и ја. Нисам желео да доведем њега у непријатну ситуацију. Ми смо увек спремни за дијалог”, напоменуо је Вучић.

“Шта је то што се данас догодило. Шта је то што желе косовски Албанци, али не само да они желе, него су и подржани од Запада. Осујећивање права за улажење са личним картама Србије на КиМ. Донели су и другу одлуку, да се направи нова Олуја, да се региструју такозване РКС таблицама, убеђиваће људе да их ставе, па ако их не убеде онда ће да отимају возила”, нагласио је.

Вучић је рекао суштина је да годинама трпимо лажи и представника КВИНТЕ и представника Албанаца.

“Планирају општи напад на север Косова, најкасније 1. окотбра”

“Годинама трпимо лажи предатвника Квинте и косовскометихијских Албанаца”, рекао је Вучић.

“Није ми проблем што мисле да смо глупи, већ што мисле да су они много паметни. Навешћу неколико примера”, каже Вучић.

“Спалили су десетине наших цркава и манастира и побили десетине људи, а као награду су добили независно Косово, док су се у Београду свађали око фотеља”, рекао је Вучић.

Вучић подсећа и на тешке одлуке Међународног суда правде због неких глупих питања.

“После тога смо сели за сто и добили Бриселски споразум. Од тог Бриселског споразума Срби су све испунили. Једина ствар коју Приштина је требала да испуни није испунила. И како је могуће да петорка западна ћути, а када Срби окаче банер ЗСО, онда идете у затвор”, истиче председник Себије.

Вучић је рекао да су потом решили да нас малтретирају са таксама више година, да руше ЦЕФТУ, а онда и да упадају специјалци са дугим цевима на север.

“Онда су се сетили да треба даље да проводе терор и почели су да причају од реципроцитету. И ту долазимо до највећег лицемерја запада. Пред изборе су говорили: “Не брините, ми радимо на томе”. Рачунали су да ће ови њихови да ме победе на изборима. Али наравно додатно и то да се покаже нашим људима доле да они не могу да имају Србију. Најбруталније су чињенице да њих не интересује међународно јавно право, и то сам све саопштио Мирославу Лајчаку од А до Ш”, рекао је Вучић.

Разоварао сам са представницима Српске листе и они неће то више да трпе. Приштина је дала рок до краја новембра, планирају општи напад на север Косова, најкасније 1. окотбра, то грађани треба да знају и да су их подржали представници Квинте, каже Вучић.

Наш одговор биће трезвен, али убитачан, нећемо никакве војне акције да предузимамо

Вучић је рекао да ће ово бити интересантно лето и јесен. “Мене интересују они што диригују све ово, молим их да своју ароганцију мало спусте”, напоменуо је Вучић.

“Ја као председник могу да кажем жда немамо више куд, 10 година се боримо да пронађемо компромисно решење, али компромис нико неће, само гледају како да протерају наш народ”, нагласио је.

Додао је да ће одговор Београда бити трезвен, али убитачан, али нећемо никакве војне акције да предузимамо.

“Рекао сам им све, није пробллем што мисле да смо ми много глупи, него што мисле да су они много паметни”, истакао је Вучић.

“Када се помене Резолуција 1244 многи гледају у даљину”

Председник Србије каже да кад се говори о Украјини свима су пуна уста територијалног интегритета, а када се помене Резолуција 1244 многи гледају у даљину као да не разумеју о чему се ради.

“Овде је јасно да нема дијалога и разговара. Биће много проблема. Увек ћемо гледати да сачувамо мир али други то не желе, не само Албанци са Косова, него и њихови ментори”, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да ће ово бити интересантно лето и јесен.

“Мене интересују они што диригују све ово, молим их да своју ароганцију мало спусте”, напоменуо је Вучић.

“Ја као председник могу да кажем да немамо више куд, 10 година се боримо да пронађемо компромисно решење, али компромис нико неће, само гледају како да протерају наш народ”, нагласио је.

Додао је да ће одговор Београда бити трезвен, али убитачан и истинит, али нећемо никакве војне акције да предузимамо и молимо да не дирају наш народ и да не одузимају њихову имовину.

“Рекао сам им све, није проблем што мисле да смо ми много глупи, него што мисле да су они много паметни”, истакао је Вучић.

 

Подели на: