Најновије вести

Официр за везу: Ухапшене Србе Куртијеви полицајци зверски малтретирали

Официр за везу Дејан Павићевић, који је обишао ухапшене Србе на Косову и Метохији, описао је за “Новости” зверства која су припадници тзв. косовске полиције спроводили над њима. Ухапшени су Милун Миленковић, Немања Влашковић, Милован Божовић, Далибор Спасић, Радош Петровић и Душан Обреновић, а према речима Павићевића, на њима је вршено “бестијално иживљавање” у којем је Милун Миленковић Луне најгоре прошао.

 

Говорећи о стању Лунета Миленковића, Павићевић каже да не видим други начин него да се то дело квалификује као покушај убиства.

“Сва је срећа да је тај човек остао жив. Њега су ударали у главу кундаком, шутирали га ногама. Да није спортиста и да се није бавио спортом којим се бави, он жив не би био”, рекао је Павићевић у интервјуу за “Новости”.

Павићевић је саставио званични извештај о посети, у којем наводи да се код Срба који су скорије приведени и даље виде хематоми и подеротине на рукама од везивања.

“Везивали су им руке пластичним везицама, то је толико стезано да се жале да не осећају палац. Имају модрице, хематоме по стомацима. Ударали су их у пределу јетре, а све то може да остави трајне последице”, објашњава Павићевић.

Подсећа да су Радош Петровић и Душан Обреновић, које је посетио у затворској јединици у Гњилану, приведени без обзира на то што постоје докази да нису ни на који начин учествовали у нередима 29. маја у Звечану, јер их је КФОР одвео 20 минута пре него што је све почело.

Павићевић наводи да се ухапшеним Србима стављала на терет кривично дело расне, националне и верске нетрпељивости.

“Стављате ухапшенима на терет кривично дело расне, националне и верске нетрпељивости и онда им псујете српску мајку. То превазилази свако лицемерје. За 10 година нисам видео овако нешто. Дај Боже да ти људи неће имати трајних последица. Питање је како ће они да излече своје психичке трауме”, рекао је Павићевић.

 

Подели на: