Најновије вести

Крос РТС-а у Косовској Митровици: Да сви заједно и слободно трчимо у бољу будућност

У организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја, ОШ “Бранко Радичевић” и Установе за спорт, омладину и специјализоване услуге, данас је у Косовској Митровици на Партизанском брду на кружној стази одржан “Крос РТС-а”.

 

Учесници 32. кроса били су ученици предшколских, основних и средњошколских установа из Косовске Митровице, као и ученици Школе за основно и средње образовање “Косовски божур”.

Директорица ОШ “Бранко Радичевић” Биљана Вукићевић поздравила је присутне такмичаре и истакла да је одржавање оваквог догађаја од изузетне важности за све ученике, са циљем промовисања здравих животних навика.

Начелник школске управе за Косово и Метохију Иван Запорожац је изразио задовољство, што је након две године паузе, ова манифестације одржана. Додао је да је “Крос РТС-а” највеће атлетско такмичење у Европи, које је ове године у нашем граду организовано на најбољи могући начин.

“Изузетна част ми је да данас овде будем са вама и да се после две године вратимо у нормалан живот. Драго ми је да испред себе видим раздрагану, здраву и добру децу, што значи да поново живимо и враћамо се нормалним стварима. Крос РТС-а је традиција која ће трајати још дуго и његовим одржавањем показујемо да имамо будућност испред себе. Морамо да знамо да је „Крос РТС-а“ највеће атлетско такмичење у Европи, и зато је цела наша држава усмерена ка томе. Министарство просвете, науке и технолошког развоја је дало велики допринос овој манифестацији, а захваљујући локалној самоуправи, Савезу за школски спорт, Установи за спорт, омладину и специјализоване услуге као и свим школама, наставницима и професорима физичког васпитања, ми имамо организацију ове манифестације на најбољи начин. Ми смо једни од ретких општина, које ову манифестацију организују овако скупа, и заиста ми је драго због тога“ рекао је Запорожац.

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић је у свом обраћању поручио да одржавање манифестације оваквог типа шаље поруку мира и промовише здрави стил живота.

„Косовска Митровица на данашњи дан поздравља будућност, поздравља и шаље поруку мира, јер игром и песмом а пре свега данашњом трком, показујемо да смо опредељени и одлучни да промовишемо здрав стил живота и праве вредности. Слобода је веома јака и битна реч, и слободно желимо да трчимо, сви заједно у бољу будућност. Ми смо ту да као локална самоуправа, заједно са установама за спорт и културу, наставимо како би наредни период био богатији, у сваком смислу те речи“ навео је Спирић.

У предшколској категорији женских такмичара, прво место освојила је Тара Павловић, друго Миња Томашевић, а треће Тара Богдановић.

У категорији мушких такмичара предшколаца прво место освојио је Вукан Славић, друго Виктор Вучинић а треће Санел Пућурица.

Ученици Школе за основно и средње образовање „Косовски божур“ су се такмичили у трци на 50 метара, а прво место освојио је Крсто Кривокапић, друго Едис Радончић, а на трећем месту се нашао Алмер Радончић.

У категорији првог разреда женских такмичара, прво место освојила је Сташа Спалевић из ОШ „Бранко Радићевић“, друго Андреа Зукић из ОШ „Свети Сава“, а треће Николија Јевтић из ОШ „Бранко Радичевић“.

На првом месту у категорији мушких такмичара првог разреда се нашао Видак Цветнић из ОШ „Бранко Радичевић“, на другом Виктор Аксентијевић из ОШ „Бранко Радичевић“ и на трећем Андреј Соврлић из ОШ „Свети Сава“.

У категорији другог разреда женских такмичара, прво место освојила је Ленка Трпковић из ОШ „Свети Сава“, друго Дарија Милосављевић такође из ОШ „Свети Сава“ и треће Сара Спасић из ОШ „Бранко Радичевић“.

У категорији мушких такмичара, прво место освојио је Марко Мишковић, друго Петар Дујовић, а треће Урош Миладиновић, сва тројица из ОШ „Свети Сава“.

У категорији трећег разреда женских такмичара у трци на 250 метара, прво место освојила је Лара Петровић из ОШ „Свети Сава“, друго Андреа Алексић из ОШ „Бранко Радичевић“ а треће Теодора Јелић, такође из ОШ „Свети Сава“.

У трци на 300 метара у категорији трећег разреда мушких такмичара, прво место освојио је Матеја Амповски из ОШ „Свети Сава“, друго Суад Кајтази из ОШ „Влада Ћетковић“ а треће Братислав Поповић из ОШ „Бранко Радичевић“.

У категорији четвртог разреда у трци на 300 метара у женској категорији, прво место освојила је Петра Илић из ОШ „Свети Сава“, друго Анђелика Влашковић а треће Хана Бушевац, обе из ОШ „Бранко Радичевић“.

У трци на 350 метара четвртог разреда мушких такмичара, прво место освојио је Филип Костић из ОШ „Свети Сава“, друго Матеја Милосављевић из ОШ „Бранко Радичевић“ и треће Атанасије Лукић из ОШ „Бранко Радичевић“.

У категорији петог и шестог разреда женских такмичара у трци на 350 метара, прво место освојила је Михаела Јакшић из ОШ „Бранко Радичевић“, друго Ива Ракић из ОШ „Свети Сава“ а треће Софија Соврлић, такође из ОШ „Свети Сава“.

У категорији мушких такмичара у трци на 400 метара, прво место освојио је Вељко Тимотијевић, друго Матеја Савић, обојица из ОШ „Бранко Радичевић“. На трећем месту се нашао Ђорђе Вукмировић из ОШ „Свети Сава“.

У трци на 450 метара седмог и осмог разреда женских такмичара, прво место освојила је Анђела Касаловић, друго Андријана Бранковић а треће Даница Недељковић.

У категорији мушких такмичара у трци на 500 метара, прво место освојио је Сунај Бајрам, друго Алдијан Јахја, а треће Вељко Петрушић.

У категорији средњошколаца у трци на 500 метара прве и друге године женских такмичара, прво место освојила је Милена Здравковић, друго Богдана Касаловић, а треће Анастасија Смикић.

У трци на 550 метара треће и четврте године, прво место освојила је Милица Станојевић, друго Анастасија Ђорђевић, и треће Даница Чавић.

У категорији мушких такмичара прве и друге године у трци на 600 метара, прво место освојио је Лукијан Аксентијевић, друго Вељко Деновић, а треће Бранислав Божовић.

У трци на 700 метара мушких такмичара, прво место освојио је Шабан Гашијани, друго Немања Стојковић, а треће Јован Влајовић.

Најбољим такмичарима су додељене медаље и дипломе, који су уручили директори школа и представници институција.

Догађај је организован под покровитељством Привременог органа општине Косовска Митровица.

Подели на: