Најновије вести

Вучић са Сијартом о регионалној ситуацији

Председник Србије Александар Вучић састао се са министром спољних послова и трговине Мађарске Петером Сијартом са којим је, како је навео, разговарао о регионалној ситуацији и истакао потребу за још ближом сарадњом у областима енергетике и заједничких инфраструктурних пројеката, као и о конкретним корацима у циљу њихове реализације.

 

Председник Вучић је током сусрета са високим званичником Мађарске истакао потребу за још ближом сарадњом у области енергетике и заједничких инфраструктурних пројеката.

“Посебно смо разматрали питања транзитних капацитета, као и снабдевања гасом и констатовали да је несметани транзит енергентима између наше две земље још један доказ изузетне, одговорне и пријатељске сарадње Србије и Мађарске”, навео је Вучић, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу с медијима.

Председник Вучић је још једном истакао да је Србија трајно и искрено опредељена да унапређује односе са Мађарском, наводећи да су они на историјском нивоу захваљујући посвећености и отворености владе премијера Виктора Орбана за билатерану сарадњу.

“Захвалио сам министру Сијарту и премијеру Орбану на доследној и снажној подршци Мађарске евроинтеграцијама Србије, коју истичу увек и на сваком месту”, рекао је Вучић.

“Посебно смо разматрали питања транзитних капацитета, као и снабдевања гасом и констатовали да је несметани транзит енергентима између наше две земље још један доказ изузетне, одговорне и пријатељске сарадње Србије и Мађарске”, навео је Вучић на Инстаграму.

“Захвалио сам министру Петеру Сијарту и премијеру Виктору Орбану на доследној и снажној подршци Мађарске евроинтеграцијама Србије, коју истичу увек и на сваком месту”, закључио је Вучић.

Сијарто данас борави у Београду где са министром финансија Синишом Малим треба да потпише Меморандум о разумевању о наставку сарадње у области енергетике.

Подели на: