четвртак, 01. јуна 2023. | 00:27
Најновије вести

Брнабићева са конгресменом Ериком Сволвелом

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је са конгресменом Сједињених Америчких Држава Ериком Сволвелом о билатералним односима, привредној и економској сарадњи и јачању напора за постизањем мира и стабилности у региону.

 

Премијерка Брнабић је навела да су САД један од најважнијих привредних партнера Србије, те да се економска сарадња интензивно развија на различитим пољима, саопштено је из Владе.

Према њеним речима, САД су тренутно највећи партнер Србије у извозу услуга, све је већи прилив инвестиција америчких компанија, значајна је финансијска подршка кроз различите програме развојне помоћи, док су америчке компаније укључене и у реализацију капиталних инфраструктурних пројеката.

Конгресмен Сволвел захвалио је председници Владе на конструктивном разговору, активностима Србије у развијању регионалне сарадње, као и начину на који Београд води процес нормализације односа са Приштином.

Сволвел је поручио да се након ове посете у Конгрес враћа са поруком да је Србија економски јака и стабилна земља, са растућим привредним потенцијалом и добром инвестиционом климом.

И министар спољних послова Ивица Дачић састао се да америчким конгресменом Ериком Сволвелом са којим је разговарао о настојањима Србије да додатно унапређује сарадњу са представницима свих грана власти САД, а нарочито Конгреса.

Шеф дипломатије указао је да две земље имају дугогодишње односе које је, у најтежим историјским тренуцима, одликовало снажно и чврсто савезништво, док је Сволвел изразио подршку САД процесу дијалога у оквиру процеса нормализације односа Београда и Приштине.

Подели на: