Најновије вести

Курти поново изабран за председника “Самоопредељења”, није имао противкандидата

На страначким изборима одржаним јуче, Аљбин Курти је, као једини кандидат, изабран поново за председника покрета “Самоопредељење”, добивши 98 одсто гласова, саопштено је из покрета.

 

Против Куртија гласало 0,89 одсто, док је 0,51 одсто чланова скупштине било уздржано.

Аљбуљена Хаџију изабрана је за шефа организације жена “Самоопредељења” са 94 одсто гласова, док је Бехар Јашари изабран за шефа омладинског дела организације.

“Током наредних недеља процес ће се наставити избором председника центара, а избори ће бити завршени крајем октобра избором шефа покрета на конститутивном састанку Генералног савета”, наводи се у саопштењу покрета.

Курти је био председник “Самоопредељења” од оснивања покрета 2005. године, док је Висар Имери изабран за председника на страначким изборима 2015. године. Имери је поднео оставку на све партијске функције 2018. године, да би Курти тада поново преузео управљање покретом.

Аљбин Курти је актуелни премијер у Приштини, а покрет “Самоопредељење” је на прошлим парламентарним изборима добио 51 одсто гласова. Покрет тренутно, годину и по дана након избора, подржава 37 одсто гласача међу Албанцима на КиМ.

Подели на: