Најновије вести

Канцеларија за КиМ: Шести случај да се Срби преко ноћи окривљују за наводне ратне злочине

Припадници Косовске полиције ухапсили су јуче у месту Исток Србина Часлава Јолића (54) док је обављао уобичајене административне послове, а сумњиче га за наводни ратни злочин на КиМ, односно малтретирање извесног цивила током 1998. године, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

 

Часлав је отац четворо деце са боравиштем у централној Србији, који је годинама одлазио на Косово и Метохију и пуне 23 године није имао никакав проблем да уђе или борави на простору КиМ до јуче када је напрасно ухапшен и спроведен у Приштину под сумњивим изговорима и околностима, наводи Канцеларија.

Он је отишао са обави одређене послове из оставинске расправе након смрти оца када је напрасно ухапшен по недавној оптужници, што баца посебно светло на његов случај.

“Овиме је настављена пракса правосуђа у Приштини да по некаквим тајним оптужницама, са некредибилним сведоцима и преко ноћи подиже оптужнице против Срба са Косова и Метохије и да их на овакав начин одвраћа од повратка на њихова огњишта или потраживање њихових законитих права”, истиче се у саопштењу.

Канцеларија за КиМ обезбедила је правну заштиту за Јолића и пратиће његов случај и о њему обавестити међународне представнике на КиМ.

Како се наводи у саопштењу, случај Часлава Јолића је шести по реду случај да се Срби преко ноћи окривљују за наводне ратне злочине, по исказима сведока који се појављују после 20 и више година од наводно учињеног дела, а у време када окривљени најчешће потражују своја законита права и имање на КиМ.

Подели на: