Најновије вести

Вучић и Ковачевски: Партнерство Србије и Северне Македоније пример за регион

Председник Србије Александар Вучић састао се са председником Владе Северне Македоније Димитром Ковачевским и овом приликом су се двојица званичника сагласили да су односи двеју држава најбољи у савременој историји.

 

Председник Вучић је констатовао да у Србији и Северној Македонији постоји чврста политичка воља за даље јачање сарадње, те је предложио конкретне кораке у области трговине, туризма, културе и спорта.

Премијер Ковачевски је нагласио да између Србије и Северне Македоније више нема отворених питања и да је партнерство двеју држава пример за регион. Такође је рекао да ће три документа, која се потписују током његове посете Београду, дати додатни импулс снажењу сарадње.

Председник Вучић је додао да је Србија опредељена да у односима у региону промовише позитивну агенду, оријентисану ка будућности, што се види и кроз активну улогу у иницијативи Отворени Балкан, те је са премијером Ковачевским разговарао о сарадњи у оквиру те иницијативе и додатним користима за грађане Србије, Северне Македоније и Албаније.

Подели на: