Најновије вести

Дан студената приштинског Универзитета са седиштем у Косовској Митровици

Дан студената приштинског Универзитета са седиштем у Косовској Митровици је обележен 23. априла ове године уз бројне културне и научне манифестације , али се спортска такмичења која су у склопу програма обележавања нису одиграла због лоших временских услова.

 

Тако да је сутрашњи 1. Јун одређен као дан за спортске утакмице у оквиру обележавања дана студената, рекао је за програм Радија Косовска Митровица Слађан Трајковић, председник Студентског парламента Универзитета у Приштини са седиштем у Косовској Митровици.

Поред студентског парламента у организацију овог спортског догађаја су се укључили Студентски, центар,Техничка школа “Михајло Петровић-Алас”, ЈКП”Стандард”, Спортски Савез КиМ, Полицијска станица Регион Север и Основна школа “Бранко Радичевић”, која је уступила салу за одигравање одбојкашких утакмица. Манифестација се одржава сутра од 10 до 17 часова

“Десет факултета нашег Универзитета пријављује своје екипе за различите спортиве (фудбал, кошарку, одбојку, рукомет, стони тенис, е-спорт и шах), игре без граница и квиз знања на крају дана.

Разлог померања термина ове спортске манифестације су“јаде”, само три наша факултета су била организатори и домаћини а остали су путовали на приматијаду, медицинијаду и филозофијаду и економијаду, па смо били и због тога принуђени да тај спортски дан одложимо за неки други датум.

Сада су се стекли услови за одржавање спортских активности и ми ћемо сутра 1. јуна имати и ту манифестацију. Напомињем, да смо и предходне две године били спречени да одржимо спортски дан због епидемије Ковид 19. Иначе спортска такмичење ће се одржати на спортским теренима “Техничке школе “Михајло Петровић-Алас” од 10 до 17 часова у присуству надамо се многобројне публике, пре свега студената и свих суграђана”, рекао нам је Трајковић.

Трајковић је поред најаве активности поводом Дана студената, рекао да Студентски парламент ових дана спроводи све редовне активности око одржавања испитних рокова ал и уписа у нову школску годину.

“Парламент и факултети полако приводе школску годину крају, студент се припремају за јунски и јулски испитни рок који предстоје, у току суи припреме за апсолвентско вече када ће студент завршних година свих десет факуклтета приштинског Универзитета са седиштем у Косовској Митровици учествовати на заједничкој студентској вечери у два дана 8. и 9. Јуна”, додао је председник студентског парламента ПУ.

Слађан Трајковић каже да су ове године нешто више уписне квоте на Универзитету у Приштини са седиштем у Косовској Митровици, акредитовани су неки нови студијски програми, док су цене школарина углавном остале исте.

“Једино је Медицински факултет повећао цене школарина на интегрисаним студијским програмима медицине и стоматологије, док су цене на осталим факултетима остале на прошлогодишњем нивоу. Што се уписних квота тиче, добар део факултета је добио нове акредитације тако да има простора за упис већег броја студената који ће се школовати о трошку буџета. Нове квоте ће, по правилнику о акредитацијама важити у наредних шест година”, закључује Трајковић.

 

Подели на: