Најновије вести

Вучић са Орбаном – искрена посвећеност билатералној сарадњи

У телефонском разговору председник Србије Александар Вучић и мађарски премијер Виктор Орбан сагласили су се да ће наставити да граде првенствено пријатељски, али и партнерски однос. Поручују да Србија и Мађарска могу у потпуности да рачунају једна на другу у тешким временима.

 

Председник Александар Вучић разговарао је телефоном са премијером Мађарске Виктором Орбаном, при чему су двојица државника још једном изразила искрену посвећеност билатералној сарадњи, саопштено је из прес-службе председника Србије.

Вучић и Орбан су исказали спремност да доприносе унапређењу пријатељских односа двеју земаља у различитим областима.

Истакли су да ће две земље једна другој бити потпора, те да ће заједно пролазити кроз све тешкоће које нас у наредном периоду очекују.

Како се наводи у саопштењу, сагласили су се да ће наставити да граде првенствено пријатељски, али и партнерски однос, те да две земље могу у потпуности да рачунају једна на другу у тешким временима.

Осим о билатералним односима, Вучић и Орбан су разговарали и о регионалној ситуацији, мигрантској кризи, различитим питањима у оквиру Европске уније, као и о горућим глобалним темама.

Председник Вучић је изразио захвалност мађарској Влади за помоћ око гасног складишта, као доприноса енергетској сигурности наше земље и потврди да успостављена сарадња у области енергетике добро тече.

Такође је најавио је скорашњи сусрет са премијером Мађарске, који ће бити још једна потврда изванредних пријатељских односа два братска народа, али и прилика за даље унапређење свеукупне сарадње, пише у саопштењу.

Подели на: