Најновије вести

КФОР одржао вежбу “Златна сабља”

КФОР је саопштио да је на полигону за обуку базе у Новом селу одржао унапред најављену вежбу “Златна сабља”, под командом заменика мисије, бригадира Луке Пипернија.

 

Циљ вежбе било је увежбавање одговора на комплексну кризу, а фокусирало се на “интеграцију различитих средстава и могућности КФОР-а”.

“Тестирана је способност снага да на успешан начин одговори на претњу која би могла да угрози слободу кретања и безбедност унутар Косова”, наводи КФОР у саопштењу.

Како се истиче, на крају вежбе командант КФОР-а генерал-мајор Ференц Кајари изразио је захвалност на професионализму и посвећености који су приказани током вежбе од стране особља КФОР-а и Еулекса.

Наводи се и да кроз редовне вежбе КФОР одржава високу спремност.

“Наша мисија је у потпуности фокусирана на свакодневно спровођење нашег мандата – на основу Резолуције 1244 Савета безбедности УН из 1999. године – како бисмо омогућили безбедно окружење и слободу кретања на добробит свих заједница које живе на Косову. Рад КФОР-а је флексибилан, агилан и видљив на терену, што омогућава да на ажуран начин и ефикасно одговори на развој ситуације која би могла да угрози безбедност, као и да предузме све потребне мере како би наставио да испуњава свој мандат”, навео је КФОР у саопштењу.

Подели на: