Најновије вести

Милораду Арлову опет забрањен улазак на Косово и Метохију

Косовска полиција забранила је данас улаз на КиМ, на административном прелазу Јариње, председнику хуманитарне невладине организације “Одбор за помоћ Косову и Метохији” са сједиштем у Бањалуци и почасном грађанину општине Звечан, где је позван да сутра присуствује на обележавању Петровдана, Дана општине Звечан.

 

“Забрањем ми је улазак био још 26.јуна 2020.године. Забрана је трајала две пуне године. Ове године, након две године забране 27. јуна уочи Видовдана дозволили су ми улазак на Косово и Метохију. Да би ми данас Приштина опет без образложења забранила улазак”, изјавио је Арлов.

Он је навео да је планирао да обиђе манастир Бањска, како би договорио домаћинство за славу Св. Краља Милутина, која се обележава 12.новембра и сутра да буде у Звечану на обележавању Дана општине и да присутвовује сцечаној академији.

“Посебно ми је било стало да обиђем и договорим опремање Дневног центра “Подржи ме-9.јануар” кога је Одбор изградио за децу и младе с потешкоћама у развоју из Удружрња родитеља “Подржи ме”, да са рукиводством центра прецизирамо његово опремање и функционисање”, Истиче Арлов.

“Планирана је била посета Пећкој Патријаршији по договору са Игуманијом Харитином где сам и ове године 10.новембра за Ктиторску славу Св. Арсеније Сремац преузео димаћинство славе коју ми из Републике Српске преузимамо од 2012.године”, наводи он.

Хуманитарна посета је опет спречана без образложења, гдје је, како каже Арлов већ много пута нарушена његова слобода кретања од стране Приштине, а онсе не бавим политиком него само помаже свој народ на Косову и Метохији.

“Поруку коју је Приштина послала данас на Јарињу не могу коментаристати, али знам да је нарушена моја слобода кретања.
Тражим да све релевантне домаће и стране инстиуције УНМИК, ЕУЛЕКС, КФОР, амбасаде и невладине организације помогну и апелују да ми се укине забрана уласка на КиМ”, каже Арлов.

Подели на: