Најновије вести

Вучић: Курти неће ЗСО, жели рат и сукоб, данас ћу се састати са Србима са КиМ

Председник Србије Александар Вучић је рекао да Аљбин Курти не жели Заједницу српских општина, већ рат и сукоб. Најавио је да ће се данас састати са представницима Срба са КиМ. Говорећи о ситуацији у Русији, рекао да Србија никада ни у једној земљи неће подржати пуч и војни преврат. Председник је навео да је прикупљено 100.000 цеви и да неће бити новог продужења рока за предају оружја. Оценио је да ће ЕXПО 2027, чију је организацију Србија добила, донети нови замајац целој Србији.

 

Најважније из разговора са председником Александром Вучићем
Кључним актерима је јасно да је главна кривица у Куртијевом режиму, нисам сигуран да смо стигли до врха ескалације.

Снага наше војске неупоредиво већа од такозваних косовских безбедносних снага, КБС, али су оне све опремљеније и наоружаније, пре свега турским средствима.

Дајте до последњег тренутка да избегнемо интервенцију. Дајте да имамо добре односе са Африком, Азијом, Латинском Америком. Ако то не будемо радили немамо шансу да опстанемо.

На данашњи дан прикупљено 100.000 цеви, неће бити новог продужења рока за предају.

Република Србија као озбиљна земља, никада ни у једној земљи неће подржати пуч и војни преврат.

ЕXПО 2027, чију је организацију Србија добила, донеће нови замајац целој Србији и апсолутно свега и нових иновативних технологија.

Највероватније на Видовдан отварање обилазнице око Београда.

На Видовдан и проглас малог броја људи о новом покрету, на оснивању ће се радити до септембра.

“На Видовдан проглас о новом покрету, на оснивању ће се радити до септембра”
Говорећи о оснивању новог покрета на Видовдан, Вучић је рекао да ће се тог дана бити проглас малог броја људи, а да ће се на оснивању покрета радити до септембра.

“То мора да има нову вредност, нови садржај, да би људи желели да се боре за тај покрет за будућност Србије”, навео је председник Србије.

“Аутомобил са оружјем у Звечану намештаљка”
Председник Вучић је оценио да је паркирани аутомобил у Звечану био инсцениран као у цртаним филмовима.

Он се захвалио свим полицајцима, и истакао је да је БИА још 22. јуна упутила допис нашим државним органима о Куртијевој провокацији, а сутрадан ујутру и највећој служби како Свечља и Курти подмећу оружје.

“А то је било као у цртаним филмовима. Црни ауди, затамњена стакла, на 50 метара од Кфора, оружје. Али су они били нервозни, неко са Запада им је открио да смо им открили план за Видовдан, па су пожурили. И сви у свету знају да је то намештаљка, јер ја само то одмах испричао Бриселу, и проследили смо им све. Има ту много шаховских минијатура, ко, где и како игра”, рекао је председник Вучић.

“На данашњи дан прикупљено 100.000 цеви, неће бити новог продужења рока за предају”
Председник Вучић рекао је да је на данашњи дан, у оквиру акције “Предај оружје”, прикупљено 100.000 цеви и минско-експлозивних средстава и четири милиона комада муниције.

Истакао је да неће бити новог продужења рока после 30. јуна и позвао грађане да предају оружје, пошто ће се након истека рока кренути у опсежну акцију.

“После ће држава Србија кренути у акцију пре свега против нелегалног оружја и оруђа а затим и у све оне провере о којима смо говорили када је у питању легално оружје и оруђе”, истакао је Вучић.

На Видовдан отварање обилазнице око Београда
Председник Вучић је најавио да се највероватније на Видовдан, 28. јуна, отвара обилазница око Београда.

“Дајте до последњег тренутка да избегнемо интервенцију”
Вучић је поручио народу да верује свом руководству, и да неће дозволити погром.

“Дајте до последњег тренутка да избегнемо интервенцију. Дајте да имамо добре односе са Африком, Азијом, Латинском Америком. Дајте нам могућност да то градимо са Европом и Америком. Ако то не будемо радили немамо шансу да опстанемо”, навео је председник.

Он је рекао да Србија мора да брине шта говори и запад и исток.

“Нисмо сами и много смо мали. Морамо да водимо рачуна о нашој позицији”, рекао је Вучић.

“Није тачно да Американци мисле о Србији као деведесетих година, имају много бољи став. Али они мисле да је став од Косову одвојен од тога, али ми мислимо супротно”, навео је председник.

“ЕXПО 2027 ће донети нови замајац Србији”
Вучић је оценио да ће ЕXПО 2027, чију је организацију Србија добила, донети нови замајац целој Србији.

“То ће донети нови замајац и нови замах Србији. Апсолутно свега. нових иновативних технологија. Само због Експоа. Невероватне ствари. Све ће се слити у Београд. Успели смо да победимо Малагу. За Малагу је лобирао Антонио Бандерас, а градоначелник је поднео оставку када нису добили. Борили смо се и за ЕXПО и за отпризнавање Косова”, рекао је Вучић.

Председник ће се данас састати са представницима Срба са КиМ
Председник Вучић је најавио да ће се касније данас састати са представницима Срба са Косова и Метохије.

“КБС све опремљенији, пре свега турским средствима”
Председник Србије Александар Вучић рекао је да снага наше војске неупоредиво већа од такозваних косовских безбедносних снага, КБС, али су оне све опремљеније и наоружаније, пре свега турским средствима.

“Турци су им дали оклопна возила веома моћна, минобацаче, бајрактаре, хаубице, то су све ствари које КБС има”, рекао је председник.

“То су све ствари које данас КСБ има. Ми то морамо да урачунамо. НАТО им није до сад дао да подижу ‘бајрактаре’, али имају ноћу видљивост десетинама километара. Ми морамо да будемо опрезни, јесмо и знамо шта радимо. Морамо да имамо адекватна средства ако наш народ буде угрожен да реагујемо. То нису приче и бајке, свет се променио”, рекао је Вучић.

Председник је рекао да је Србија одбила да купи турске бајрактаре, јер су снабдевали Приштину.

“У року од 5 месеци стиже нам више стотина до 1.000 камиказа дронова, које смо узели на Блиском истоку. То узимамо да бисмо одвратили потенцијалног агресора”, рекао је Вучић.

“Суштина је у томе да Курти неће ЗСО, он жели рат и сукоб”
Говорећи о ситуацији на Косову и Метохији, председник Вучић је рекао да је кључним актерима јасно да је главна кривица у Куртијевом режиму и додао да “није сигуран да смо стигли до врха ескалације”.

“Курти неће ЗСО, он зна да та заједница мора да буде у складу са принципима из 2015. које смо парафирали Иса Мустафа и ја. Они то неће да дозволе Србима. Он хоће да диже тензију, жели рат, жели да нас увуче у рат”, рекао је Вучић и додао да је Куртију амбиција да Србију увуче у сукоб са НАТО.

Оценио је да “Србија сада мора да буде опрезна”.

О побуни групе “Вагнер” у Русији
Председник Србије Александар Вучић је, говорећи о јучерашњој побуни групе “Вагнер” у Русији, рекао да Република Србија као озбиљна земља, никада ни у једној земљи неће подржати пуч и војни преврат.

“Власт се мења на изборима, вољом грађана, јасно исказаном и никако другачије”, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Истакао је да као председник државе не може да спекулише о догађајима у Русији, али да мисли да ће имати дубинске и тешке последице.

Председник Србије Александар Вучић је говорио за ТВ Пинк о ситуацији на Косову и Метохији, јучерашњој побуни групе “Вагнер” и ситуацији у Русији и другим актуелним темама.

Подели на: