Најновије вести

Дачић: Признавања Косова од стране Србије неће бити, ментори да обуздају Куртија

Лидер СПС-а Ивица Дачић казао је да Србија неће признати Косово и да Аљбина Куртија ментори морају обуздати, јер је по ко зна који пут спреман да понови насиље над Србима на Косову и Метохији, преносе Вечерње новости.

 

Дачић је нагласио да уколико захтев ЕУ за чланство Србије буде одрицање дела територије, јасно је која ће бити одлука Србије

“Признавања Косова од стране Србије неће бити. Нема европског политичара који то није чуо сто пута и од Вучића и од мене и поновићемо им још онолико пута колико буде требало. Нека само објасне како то траже од Србије, као кандидата за чланство, а имају пет чланица ЕУ које исто тако не признају Косово. Шта ће са њима, да их избаце из ЕУ? Ако у моменту уласка у ЕУ буду тражили од Србије да се одрекне дела своје територије, онда је јасно која ће бити наша одлука”, истакао је Дачић.

Он је додао да је опасна косовска гарнитура у сваком тренутку спремна да понови насиље над Србима на Косову, и замолио међународне актере да то спрече на време.

“Политика Приштине је политика сталне претње нападима и насиљем. Ко то није до сада разумео, он ништа не зна ни о Косову и Метохији, ни о Албанцима и њиховој влади у Приштини. А бојим се да још има таквих, не код нас у Србији, него у оним државама које и даље љуљају ту колевку од такозване косовске независности. Ми знамо с ким имамо посла, то није беба из колевке, него опасна гарнитура која је спремна да по ко зна који пут понови насиље над Србима. Ми то нећемо да дозволимо, али боље је да те Куртијеве планове спрече они који му дозвољавају да их прави.”, закључио је Дачић.

Подели на: