Најновије вести

Брнабићева украјинском амбасадору: Подржавамо све напоре усмерене на преговоре

Премијерка Ана Брнабић састала се са новим амбасадором Украјине у Србији Володимиром Толкачом са којим је разговарала о актуелној ситуацији у тој земљи и могућностима подршке украјинском народу и избеглицама који се налазе у Србији.

 

Премијерка Брнабић је изразила дубоку забринутост и жаљење због ситуације у Украјини и истакла да две земље и народи имају традиционално добре и пријатељске односе.

Према њеним речима, Србија је опредељена за поштовање међународног права, уважавање територијалног интегритета Украјине и мирно решавање спорова, и спремна да пружи сву могућу помоћ и подршку избеглима из ове земље, који тренутно бораве у Србији.

Амбасадор Толкач захвалио је на хуманитарној помоћи коју Србија пружа угроженим украјинским цивилима, као и на хуманим условима по највишим стандардима које омогућава расељенима, укључујући и боравишне и радне дозволе.

Украјински амбасадор је представио план опоравка и обнове земље и позвао Србију да подржи ове активности.

Председница владе поновила је да се Србија залаже за мирно решавање спорова и подржава све напоре који су усмерени на преговоре две стране и нагласила да ће Србија са пажњом наставити да прати ситуацију и пружа подршку украјинском народу.

Подели на: