Најновије вести

Канцеларија за КиМ: Натпис УЧК на дечјем игралишту у селу Угљаре код Косова Поља

Канцеларија за Косово и Метохију, саопштила је да су у селу Угљаре код Косова Поља на дечјем игралишту, које је прошле године Канцеларија обновила осванули натписи УЧК, што је, како се наводи, најстрашнији и најбесрамнији вид претње, који се не сме толерисати ни у једном цивилизованом друштву.

 

Канцеларија за КиМ је у саопштењу навела да “само кукавице и подлаци најгоре врсте урезују претеће политичке поруке на дечјем мобилијару”, и да јасно и недвосмислено поручује “да никоме неће бити дозвољено да угрожава безбедност деце на КиМ, било да су она српске или неке друге националности”.

“Шовинистичка политика Аљбина Куртија почела је да одјекује и на дечјим игралиштима, и само онај ко се прави невешт може да негира директну везу између његове политике терора и претњи српској деци”, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Како се наводи, Срби у Угљару годинама живе у негостољубивом окружењу, и управо је однос према њима “најбољи показатељ екстремне нетолерантности друштва које гради Аљбин Курти са својим идеолошким истомишљеницима”.

“Ако неко мисли да су Срби у Угљару лака мета, нека размисли два пута, јер они нису ни сами ни беспомоћни и то би требало посебно да знају представници међународне заједнице, који сносе пуну одговорност за веома крхко стање на терену”, каже се у саопштењу.

Из Канцеларије за Косово и Метохију подсећају да је пре само неколико дана у близини школе у Угљару на децу пуцано, што, указују из Канцеларије, потврђује да претња Србима у том селу није измишљена или преувеличана, већ да је и те како свеприсутна и да захтева хитну реакцију како би људима тамо било омогућено да живе нормалним животом, а деци да расту без страха.

Подели на: