Најновије вести

Петковић: Опасност вреба управо из Приштине, ескалација на северу долази искључиво од Куртија

Опасност од нове кризе на северу Косова и Метохије вреба управо из Приштине, сви инциденти долазе једино и искључиво од Аљбина Куртија, саопштио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић после Куртијеве изјаве да се на северу КиМ “фактички десила деескалација”.

 

Петар Петковић је, после изјаве Аљбина Куртија да се на северу КиМ “фактички десила деескалација” пошто није било инцидената два месеца, саопштио да сви инциденти, провокације и ескалација ситуације на северу КиМ долазе једино и искључиво од Куртија, као јединог генератора кризе у покрајини, али и на простору Западног Балкана, што је недавно демонстрирао и у Северној Македонији.

“Опасност од нове кризе на северу Косова и Метохије вреба управо из Приштине која, генеришући тензије на северу Косова и Метохије, покушава да прикрије резултате своје катастрофалне политике и не постоје ти спинови којима може да замаскира чињеницу да и међународна заједница у њему види извор нестабилности на северу покрајине, због чега су на снази и даље казнене мере против Приштине”, истакао је Петковић.

Крхки мир који постоји на простору Косова и Метохије, додаје, одолева и чува се захваљујући одмерености српског народа који месецима не наседа на свакодневне провокације режима у Приштини и који улаже надљудске напоре да одоли свим притисцима и потезима Куртија и његових полуга моћи којима циља Србе.

“Његове параполицијске и специјалне јединице и даље окупирају север КиМ, као и српске зграде у којима седе његови нелегални и нелегитимни градоначелници који повлаче потезе којима директно угрожавају живот Срба на овим просторима, хапсе Србе због изговорене речи и неслагања са окупаторским методама, покушавајући истовремено да Србима узму кору хлеба, раднике избаце на улицу, социјалне случајеве оставе без помоћи”, каже директор Канцеларије за КиМ.

Тако, истиче Петковић, изгледа “Куртијева деескалација”, док у реалности “другује и грли се с криминалцима и нарко-дилерима”.

“Зато би пре сваке изговорене речи боље било да се подвргне одговарајућим тестовима, јер изјаве и лабилност коју показује из дана у дан могу се само тиме оправдати”, закључио је Петковић.

Подели на: