Најновије вести

Вучић упутио телеграм саучешћа поводом смрти краљице Елизабете

Председник Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа поводом смрти британске краљице Елизабете Друге.

 

“У име грађана Републике Србије и у своје име, упућујем искрено и дубоко саучешће поводом смрти краљице Елизабете Друге”, навео је председник Александар Вучић.

Њено Величанство је, написао је Вучић у телеграму, својом несебичном јавном службом обележило модерну историју Уједињеног краљевства и света, дајући пример како треба носити владарски ауторитет и обављати дужности и у најтежим временима.

“Краљица Елизабета Друга се са сваким изазовом суочавала мудро, ненаметљиво, али одлучно, превашодно водећи рачуна о добробити нације, чиме је стекла огромну наклоност како својих поданика, тако и бројних поштовалаца широм света. Била је ослонац својој породици и целој нацији, која јој је била привржена кроз генерације”, навео је Вучић у телеграму.

Њен предани однос према дужностима и бризи за нацију и државу, као и посвећеност очувању највиших моралних вредности и начела, додао је Вучић, постао је синоним за период владавине краљице Елизабете Друге, која је током деценија неуморно и доследно радила на томе да Уједињено Краљевство буде земља благостања за све.

Истиче да је краљица Елизабета, без обзира на бројне изазове и тешкоће које су обележиле деценије њене суверене владавине, испод спољашње крхкости показивала снагу достојну највећих владара у историји.

“Још једном изражавам дубоко саучешће породици Њеног Величанства, као и грађанима и Влади Уједињеног Краљевства, уверен да ће наставити да је памте поштујући њену владарску мудрост и патриотизам”, наводи се у телеграму саучешћа председника Вучића.

Подели на: