Најновије вести

Представа “Пахуља у шалу” одушевила најмлађе; проглашени победници литерарног конкурса “Писмо Деда Мразу”

Позоришна представа “Пахуља у шалу” у извођењу ученика нижих разреда ОШ “Свети Сава” одиграна је у Митровачком двору.

 

П9редстава је намењена малишанима и ученицима нижих разреда, а рађена је по тексту Снежане и Момира Драгићевића, док режију потписује Јасна Данчетовић.

Тема представе је сусрет са првом зимском пахуљом, коју малишани са нестрпљењем очекују у зимској ноћи. Јунаци ове представе су осим Пахуље, Ђорђа, Ивана, Лидије, Теодоре, Олге, Стевана, и Снежна краљица, Снешко Белић, Деда Мраз као и шал, који у хладној зимској ноћи чува пахуљицу.

У представи играју ученици четвртог разреда ОШ “Свети Сава”, Ленка Дикић, Васил Медић, Петар Милосављевић, Тијана Митровић, Сташа Симић, Ања Мићовић, Слободан Докнић, Маша Ковачевић, Огњен Ковачевић, Јован Милентијевић, Душица Лалић, Миња Станковић, Растко Недељковић и Марко Марковић.

У улози Балерина пахуљица биле су су Ивана Илинчић, Кристина Јовановић, Анђелија Рајчић, Ања Ковачевић, Миња Премовић, Анђелија Вукмировић, Тара Шубарић и Теодора Митровић.

Директор Културног центра Драгица Жарковић Милан Михајловић је поздравио присутне и истакао да су се малишани итекако потрудили и вредно радили на овој представи.

“Ово је нешто што највише волимо, а то је културни догађај, који ће надамо се, оправдати поверење, не само кроз запослене у Културном центру, већ и ученике ОШ “Свети Сава”, који су са својим наставницима и учитељицама, и професорком разредне наставе Јасном Данчетовић вредно радили на позоришној представи, управо за њихов узраст” рекао је Михајловић.

У митровачком двору данас су проглашени и победници прошлогодишњег литерарног конкурса под називом “Писмо Деда Мразу”, које је организовао Културни центар “Драгица Жарковић”.

Начелница Друштвених делатности општине Косовска Митровица Светлана Пиндовић је победницима уручила награде, које се састоје од дипломе, признања и књиге и пожелела много успеха у даљем школовању.

Додељене су по три награде у три категорије, а прве три награде освојили су Андрија Мићовић, Игњатије Шаровић и Ленка Трпковић, ученици трећег разреда ОШ “Свети Сава”.

Другу награду освојили су Урош Милић, Искра Клајић и Магдалена Радовановић, такође ученици трећег разреда ОШ “Свети Сава”. Трећу награду освојио је ученик првог разреда ОШ “Свети Сава” Лука Калаба, Уна Кући ученица четвртог разреда ОШ “Бранко Радичевић” и Вук Богосављевић ученик ОШ “Свети Сава”.

Организатор представе је Културни центар “Драгица Жарковић” у сарадњи са ОШ “Свети Сава”. Покровитељ представе је Привремени орган општине Косовска Митровица.

Подели на: