Најновије вести

Ситуација остаје иста

Нема назнака за решење тешке кризе на северу Косова и Метохије. Седми дан на барикадама на подручју општине Лепосавић на локацијама Ибарске Слатине и у Лешку све је исто. Грађани се смењују поред постављених барикада, постављени су шатори где се могу склонити од кише или снега који повремено падају. Време се донекле стабилизовало, топлије је него предходних дана.

 

Код грађана је присутна резервисаност и неизвесност. У ишчекивању решења за ову тешку кризу, која је кулминирала хапшењем бившег полицајца КПС Дејана Пантића, стигла је нова вест о хапшењу његовог колеге, такође демобилисаног полицајца Слађана Трајковића у Бошњачкој махали прошле ноћи. Све ово додатно компликује стање на северу КиМ, и у ситуацији када политички актери не налазе решење, трајање барикада се наставља.
Школе до даљњег не раде, у продавницама још увек има све врсте робе, а у апотекама лекова.
Грађани су одлучни да истрају у својим захтевима да се ослободе раније ухапшени Аџић, Пантић и сада Трајковић, као и да се Косовска полиција повуче са севера.
У ишчекивању решења кризе барикаде остају. Блокирани остају и административни пунктови Јариње и Брњак, где се не може ни пешке.

В.Вукојевић

Подели на: