Најновије вести

Вучић са Донфридовом о КиМ и територијалном интегритету Србије

Председник Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са помоћницом америчког државног секретара за Европу и Евроазију Карен Донфрид.

 

У отвореном и садржајном разговору, председник Вучић и званичница Стејт Департмента Донфрид су се сагласили да је у заједничком интересу да се билатерална сарадња интензивира у свим областима, саопштено је из Председништва.

Двоје саговорника су разговарали о решавању питања Косова и Метохије, којом приликом је председник Вучић изложио познате и принципијелне ставове наше земље.

Говорећи о ситуацији у региону, закључено је да напредак региона почива на очувању мира и стабилности, те да је то приоритет деловања на Западном Балкану.

Помоћница државног секретара САД оштро је замерила потписивање Плана консултација између Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства иностраних послова Руске Федерације, истиче се у саопштењу.

Овом приликом председник Вучић је истакао да Србија поштује територијални интегритет свих земаља чланица Уједињених нација, укључујући и Украјину, док тај принцип није поштован, нити се поштује, када је реч о територијалном интегритету Републике Србије, закључује се у саопштењу.

Подели на: