Најновије вести

Вучић: Упознао сам Хила са све тежом ситуацијом Срба на КиМ

Председник Александар Вучић примио је амбасадора САД Кристофера Хила и навео да га је упознао са све тежом ситуацијом и изазовима са којима се суочава српски народ на Косову и Метохији. Поновио је забринутост због учесталих напада, хапшења и других притисака којима су изложени.

 

Вучић је поручио да ситуација за Србе који живе на КиМ постаје све тежа, да су изложени готово свакодневним нападима, хапшењима и другим притисцима.

Указао је на све веће незадовољство народа како због једностраних и нелегалних потеза привремених органа самоуправе у Приштини тако и због одсуства адекватне реакције међународне заједнице, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Како се наводи, Вучић је нагласио да ће Србија, као и до сада, наставити да одговорном политиком и дијалогом решава сва отворена питања у циљу бољег живота грађана и додао да очекује подршку САД у свим напорима усмереним на очување мира и стабилности у региону и постизање и имплементацију одрживих договора са Приштином, што се првенствено односи на формирање Заједнице српских општина.

Хил је истакао да ће САД са партнерима из Европске уније наставити да се залажу за дијалог који ће донети конкретне резултате и поновио подршку САД европским интеграцијама и развоју Србије и региона.

Саговорници су се сагласили да је очување мира и стабилности на Западном Балкану од пресудног значаја и додали да економски просперитет и повезивање могу да буду од огромне помоћи у отклањању политичких проблема.

Подели на: