Најновије вести

Вучић разговарао са Рамом и Ковачевским, сутра у подне одлука о учешћу на самиту у Бриселу

Председник Србије Александар Вучић објавио је на Инстаграму да ће сутра у подне бити објављена одлука о учешћу представника Србије, Албаније и Северне Македоније на самиту ЕУ – Западни Балкан у Бриселу. У току су консултације Вучића са саветницима и члановима Владе.

 

Александар Вучић је на Инстаграм профилу @будуцностсрбијеав објавио да је јутрос путем видео-линка разговарао са албанским и македонским премијером, Едијем Рамом и Димитром Ковачевским, о предстојећем самиту ЕУ – Западни Балкан у Бриселу.

“Договорили смо се да ћемо, након консултација са нашим владама и саветницима, сутра у подне објавити одлуку о томе да ли ћемо присуствовати овом скупу”, навео је Вучић.

Истакао је да су током разговора разменили мишљења и о будућим корацима иницијативе “Отворени Балкан” – сајму вина, који ће окупити најбоље винаре из региона, као и о наредном састанку на којем ће размотрити бројна питања од интереса за грађане.

“Заједно се боримо за јасну перспективу Западног Балкана, још јачу сарадњу и боље повезивање”, навео је Вучић.

Консултације Вучића са саветницима и члановима владе су у току.

Димитар Ковачевски је на свом Фејсбук профилу такође објавио да ће коначна одлука о учешћу на самиту ЕУ – Западни Балкан сутра бити саопштена.

Подели на: