Најновије вести

Лајчак: Одлука о отварању моста преко Ибра треба да буде донета у оквиру дијалога

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је да одлука о отварању моста преко Ибра треба да буде донета у оквиру дијалога. Истиче да одлуке које се тичу Београда и Приштине морају да имају сагласност обе стране.

 

Мирослав Лајчак, који је стигао у северни део Косовске Митровице након што је прошетао преко главног моста на Ибру, рекао је да је снажан заговорник договорених одлука и решења.

“Митровачки мост је био део дијалога. Мислим да одлука о његовом отварању треба да буде донета у оквиру дијалога. Све је у рукама обе стране. Желим да отварање моста буде допринос стабилности”, поручио је Лајчак, а преноси Коха.

Лајчак је у северни део Косовске Митровице дошао у пратњи амбасадора ЕУ у Приштини Томаша Суниога, са којим се потом упутио ка Европској кући на северу Косовске Митровице.

Специјални изасланик ЕУ требало би да се у северном делу Косовске Митровице састане и са представницима цивилног сектора, Српском листом и представницима тамошње опозиције, сазнаје Тањуг.

После посете Приштини, састао и са градоначелником јужног дела Косовске Митровице Бедри Хамзом.

Подели на: