Најновије вести

Срби уплашени и забринути за своју безбедност

Срби у селу Прековцу и широј околини на теритоирји општине Ново Брдо, данас су с разлогом забринути за личну и безбедност своје имовине. У току прошле ноћи догодиле су се две пљачке. Неппознати лопови су обили продавницу мештовите робе у власништву Снежане Перић из овог села и продавницу типа говжђаре у власништву Синише Димића. Том приликом однели су робу у вредности од неколико хиљада евра.

во је други пут за непуних месец дана да нам обијају продавницу. Прва пљачка догодила се 19.априла ове године, такође у ноћним сатима. Лопови су посекли катанац на вратима продавнице и однели робу, цигарете, кондиторске производе и много тога још у вредности од око хиљаду и по евра. Овог пута су такође однели робу у вредности од око 1000 евра. Ми смо уполшени и забринути и не знамо шта више да радимо. Боримо се да опстанемо овде и за своју егзистенцију и ето шта се ради, немамо никакву сигурност-рекао је у изјави за наш лист Душтан Перић, Снежанин син.Он је додао да је јуче радио негде до око 23 увече.
-Ја сам приметио нека кола беле боје марке “Пик ап”.Порлазили су овуда неколико пута. То сам рекао и полицији која је обавила увиђај. Ми стварно више не знамо шта да радимо?Ако овако наставе, нама овде нема опстанка. Стварно смо јако уплашени, јер могу доћи у у кућу да нас опљачкају и нападну-рекао нам је Душан. Његово домаћинство је вишечлано и у њему има мале деце.
Лопови су такође украли робу у већој вредности и у продавници Синише Димића, оца троје малолетне деце, који је такође забринут и уплашен после синоћног догађаја. Он је на својој продавници имао видео надзор и метална врата јаче конструкције, али су лопови ипак успели да уђу унутра, разваливши врата и онеспособивши видео надзор.
Опљачкане продавнице се налазе крај асфатлног пута Лабљане- Бостане. Овај део пута је покривен видео надзором, али је он већ дуже време ван функције.
С.И.

Подели на: