Најновије вести

Стано: У Бриселу 13. маја припрема за састанак на високом нивоу

Састанак 13. маја на нивоу главних преговарача послужиће као припрема за наредни састанак на високом нивоу у дијалогу Косова и Србије, рекао је портпарол Европске уније за спољне послове Петер Стано, преноси Коха.

 

У одговору за тај медиј Стано је рекао да састанак у петак главног преговарача Косова Бесника Бислимија и Србије Петра Петковића има за циљ наставак разговора о проналажењу пута напред у низу питања.

Поново ће се на дневном реду наћи питање регистарских таблица, енергената и несталих лица.

“Дијалог уз посредовање ЕУ биће настављен 13. маја састанком на нивоу главних преговарача у Бриселу. Циљ је да се наставе дискусије о проналажењу пута напред у вези са бројним питањима и да се припреме за следећи дијалог на високом нивоу. Сва питања о којима је било речи на последњем састанку у априлу биће поново на дневном реду, посебно за регистарске таблице, енергетику и нестала лица”, рекао је Стано.

Последњи састанак у оквиру косовско-српског дијалога, између премијера Косова Аљбина Куртија и председника Србије Александра Вучића, одржан је у јулу прошле године. Прошле недеље у Берлину су имали неформалну вечеру, на позив немачког канцелара Олафа Шолца.

Подели на: