Најновије вести

У Косовском Поморављу од данас четири медицинске лабораторије

Четврта по реду медицинска лабораторија Здравственог центра Гњилане отворена је данас у Врбовцу.

 

Овде ће се обављати основне лабораторијске анализе, на основу којих ће лекари опште медицине моћи да боље сагледају здравствено стање пацијената и одреде ефикаснију терапију.

Овом инвестицијом, брига о здрављу грађана Косовског Поморавља је битно унапређена, али се ту и не зауставља. Уводи се рад у две смене, а у последње три године у Здравствени центар Гњилане запослено је 120 нових радника.

„Захваљујући нашој држави, Влади Републике Србије, Министарству здравља и Канцеларији за КиМ ово је све могуће. Добили смо врхунску опрему која је изузетно скупа“, рекао је директор Здравственог центра Гњилане др Зоран Перић и истакао да су помоћ у овој години добиле и друге колеге у Грачаници, Косовској Митровици, Штрпцу и другим српским срединама.

Протојереј Радомир Зивковић освештао је лабораторију, а свечаности су поред медицинског особља присустовали и председник општине Клокот Владан Богдановић и председник Привременог органа општине Косовска Витина Срђан Николић.

Поред витинског краја, услуге лабораторије су доступне и другим грађанима у Пасјану, Ранилугу и Новом Брду, тако да је сада, може се с правом рећи, покривено читаво Косовско Поморавље.

 

Подели на: